Mnogo Dobar Dechko Streetwear
30 Apr 2011

Prostitutke krpe budžet Dortmunda

KATEGORIJA:Šokantno
|- TAGOVI: 30.000 evra, haljina nije pala na pod, Grad Njujork, scenu seksa, 112 miliona dolara
|- PRETRAGA: devoja koja JE DOBILA DVA MILIONA EVRA NA LOTOU, sting dobio 145000 evra, nives celzijus spavala sa kristijanom za 4.000 evra, jelena karleusa 200 000 evra

prostitutke krpe budzet dortmunda 1

Suočen sa deficitom od 100 miliona evra, nemački grad Dortmund se odlučio da svoj budžet dopuni i prihodom od dnevne takse na bavljenje prostitucijom.

Uvođenjem novog "poreza na zadovoljstvo" od prostitutki se, pod pretnjom kazne, traži da svaki dan kupe "dnevnu kartu", koja košta šest evra, za bavljenje svojim poslom.

Procenjuje se da bi od ove takse grad mogao da zaradi oko 750.000 evra godišnje.

Razmatrali smo nekoliko poreza na seks, ali ovo je bio najpraktičniji predlog -, objašnjava portparol gradskih vlasti - Majkl Majnders.

Jedan od alternativnih predloga je bio da svako ko uđe u dortmundsku zonu crvenih fenjera plati jedan do dva evra, ali on nije naišao na političku podršku -, rekao je Majnders.

Mada je odluka o porezu na prostituciju stupila na snagu još u avgustu, sve do ove nedelje nije bilo moguće nabaviti propisanu dnevnu kartu.

Inače, oporezivanje seksa u Nemačkoj, u kojoj je prostitucija legalna, nije novina.

U Kelnu je još 2004. uveden "porez na zadovoljstvo" za "seksualne radnice" u visini 150 eura, a kasnije je uvedena i dnevna taksa od šest evra za one žene koje se ovim poslom bave samo povremeno.

izvor: medio.rs

 


Srodne teme: